Гепард 2011 - Класация на най-динамично развиващите се малки и средни компании

Преглед на оригинала
Автор: economedia.bg [Дневник]

"Гепард" е класация на най-динамично развиващите се малки и средни компании в България, която се провежда за пета поредна година. Тя се отличава с това, че анализира данните от дейността на компаниите не само за последната година, но изследва динамиката на развитието на фирмите през последните три години (2008/2009/2010). Основният показател са нетните приходи от продажба.  

Тазгодишното издание на рейтинга ще бъде реализирано от "Капитал Daily", който е наследник на в. "Пари" – първият издател на класацията. 2800 компании от всичките общини в страната ще влязат в общ рейтинг на най-динамично развиващите се компании, като ще бъдат подготвени рейтинги и за всички 28 области.

Класацията ще бъде публикувана в специално луксозно списание, което ще излезе на 1 декември с вестник "Капитал Daily". Партньор на Гепард 2011 ще бъде консултантската компания iCAP, която ще предостави данните за изготвяне на класацията. iCAP Group е една от водещите регионални групи за бизнес услуги в Югоизточна Европа.


Регионални бизнес срещи ГЕПАРД 2011:

В рамките на проекта "Гепард 2011" през втората половина на ноември ще се проведе серия от три последователни регионални бизнес срещи на представителите на властта и бизнеса.
Първата бизнес среща ще се проведе в Пловдив на 24 ноември и ще обхваща представители от областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благовдград, Кюстендил, Перник, София и София – област.
Втората бизнес среща ще се проведе във Варна на 29 ноември и ще обхваща областите Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Добрич.
Третата бизнес среща ще се проведе във Велико Търново на 30 ноември и ще обхваща областите Велико Търново, Русе, Габрово, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.
Регионалните бизнес срещи ще включват дискусионен панел, по време на който ще бъдат обсъдени акцентите и изводите от класацията, както и най-важните тенденции за развитие и проблеми в обхванатите региони в класацията, въпроси свързани с финансирането на МСП и иновации. Сред гостите са представители на изпълнителната власт, местната власт, работодателски и бизнес организации, както и мениджъри от малки, средни и големи компании.