Маркетинг на лоялността

- A +

Партньори

Задържането на съществуващите клиенти като правило е по-икономически оправдано от опитите за привличане на нови, особено при стагнация като сегашната.
Един от общоизвестните начини за задържане на клиентите са програмите за лоялност. Разработването на успешна програма от този тип обаче не е лесна работа и резултатите не са светкавични. Осъществяването й е наука, а анализът на възвръщаемостта на инвестицията - задача с повишена трудност.

Програмата за лоялност не е самоцелно трупане на точки с евентуална награда, нито програма с цел чести покупки. Тя би могла да е център, около който потребителят да изгражда реални отношения с марката и емоционална привързаност към нея, и за целта изборът му трябва да бъде възнаграден.

На конференцията "Маркетинг на лоялността", организирана от сп. "Регал" и "Медияпост хит мейл България", ще говорим за нарастващата значимост на програмите за лоялност. Ще обсъдим основните типове, техните цели, критичните фактори за успех, видовете сегментиране на клиенти, възвращаемостта на инвестициите. Ще представим много практически примери и някои нови технически инструменти.

Ако вече имате програма за лоялност, на събитието ще можете да проверите дали я управлявате добре. Ако планирате да започнете такава, ще разберете как да я изградите стъпка по стъпка. А ако все още нямате, ще научите какви са плюсовете и минусите на това да се присъедините към вече работеща.

Специлизиран семинар: За онези от вас, които искат да задълбочат познанията си, предлагаме полудневен специализиран семинар с топлектора Майкъл Леандер на следващия ден. Семинарът е на тема: "Лоялност и анализ на клиентите: Как да изградите успешна програма".
Програмата на семинара, обръщение от лектора и упътване за регистрация, можете да намерите тук.

 

За новини около събитието и програмата му може да следите на страницата на "Регал" във Facebook