Лектори

Лектори

Кристина Петева, инж.-технолог "Качество и безопасност на храни" в EC BUL Кристина Петева, инж.-технолог "Качество и безопасност на храни" в EC BUL

Кристина Петева работи в областта на контрола и безопасността на хранителните продукти. Тя е част от екипа на EC BUL от учредяването на компaнията у нас през 2013-та година. Кристина е и инж.-технолог "Качество и безопасност на храни" в откритата през март месец от EC BUL специализирана сензорна лаборатория Euro Sensolab България.

Опит и компетенции: специалист по управление на хранителни продукти "собствена марка" - инженер-технолог с професионален опит над 7 години, специалист в областта управление на качеството при разработване и развитие на продукти. Има опит в изграждането и поддържането на системи за сензорен анализ, подобряване и развитие на процесите и ресурсите в тях. Част е от международната работна група на Euro Consultants Group в областта на сензорните оценки, като участва и координира местни и международни проекти.

Образование и специализации: бакалавър " Технология на ферментационните продукти" във франкофонския филиал на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има магистърска степен към ISFRADA - Institut Superieur Franco-Roumain pour l'Agroalimentaire et le developpement agricole, в Лил, Франция.
Има специализация на тема "Хармонизиране на европейските стандарти" в Страсбург, Франция, и следдипломна специализация в областта на "Качество и безопасност на храните" отново във Франция.