Форум Зелена икономика 2012

- A +
Още от Зелена икономика
За втора поредна година Капитал организира високо-профилна конференция, на която ще се дискутират ползите за бизнеса, държавата и обществото от Зелена икономика. Събитието се утвърди като успешна платформа за дебат, обмен на опит и добри практики между различните нива на управление, бизнеса, неправителствените организации и обществеността.

Стимулирани от успеха на първото издание на Форум Зелена икономика, както и поради нарастващия интерес и осъзнаването на необходимостта за преход към устойчиво развитие на икономиките от страна на бизнеса и обществото, бихме искали да продължим и да надградим вече създадената платформа.

Вярваме, че за постигане целите на устойчивото развитие, партньорството между държавата, бизнеса и обществото е ключово. По тази причина Капитал ще покани всички страни, които споделят тази отговорност и ще даде възможност за отворена дискусия, в която участниците ще търсят общи решения за намаляване на парникови емисии, чрез използване на по-малко природни ресурси, създаване на по-малко отпадъци и тяхното рециклиране, създаване на зелени работни места и други.  

Фокус в програмата:
На какво финансиране може да разчита бизнесът за зелени проекти в периода 2014 - 2020 г.
Какви политики са необходими за стимулиране на зелен растеж
Каква е възвращаемостта от зелени инвестиции 
Фондовете за градско развитие по инициативата JESSICA и подкрепата им за устойчив градски растеж 
Ефективно управление на ресурси
Как компаниите могат да си осигурят допълнителни средства от търговия с въглеродни емисии  

Дата и място:

24 април 2012 г., хотел "Шератон"

Краен срок за регистрация: 20 април 2012 г.

Такса участие: 120 лева с ДДС