Мастър клас Поведенчески финанси

Как да вземаме финансови решения в условия на риск и неопределеност

- A +
Още от архив Мастър Клас
Поведенческите финанси обясняват защо хората вземат ирационални решения, какви психологически причини се крият зад тях и защо тези решения водят до систематични грешки и финансови загуби. 

Акценти от съдържанието на курса:
- Как да преодолеем ирационалното и да постигаме по-голям ефект?
- Какви са психологическите склонности в процеса на бюджетиране и вземането на инвестиционни решения във фирмата? 

Курсът е подходящ за изпълнителни, финансови и търговски директори.
Продължителността е един работен ден.
Групата е от максимум 20 души.

Дата и място:
11 октомври 2013, София, хотел "Шератон"

Цени:
800 лв. без ДДС - за записвания до 20 септември
1150 лв. без ДДС - за записвания след 20 септемвриД-р Боян Хр. Иванчев има двадесетгодишен опит във финансовата сфера, има докторска степен от Warsaw School of Economics, специализира в Harvard Kennedy Scholl of Government, Academy for Macroeconomic Research-Beijing, ENA-Paris и други. Участва в инвестиционен форум R.I.S.E. Dayton-USA, световния конгрес на IAPC във Вашингтон и други. Д-р Боян Иванчев е автор на първата книга по поведенчески финанси в България с много експерименти и количествени анализи за българския пазар и българите.

Науката поведенчески финанси (BehavioralFinance) ни обяснява защо хората вземат ирационални решения и какви психологически причини се крият зад тях. Науката е създадена от психолозите Амос Тверски и Даниел Канеман. През 2002 г. Даниъл Канеман получава нобелова награда по икономика за приносът му в интегриране на психологията в икономиката. Поведенческите финанси, с помощта на когнитивната психология и чрез многобройни експерименти и изследване на бази данни, показват защо ирационалните решения водят до систематични и повторяеми грешки в нашето поведение, как ставаме роби на ирационалните психологически склонности, защо губим пари и ставаме нещастни.

Овладяването на тази материя ще помогне на всеки един човек да бъде рационално мислещ и по-успешен, при вземане на решения в условията на риск и неопределеност, т.е. при всяка една ситуация от областта на икономиката, финансите и управлението на семейното ни богатство.