Конференция Образование за бъдещето

- A +
Още от Бизнес и образование
Какво трябва да бъде училището, за да движи напред обществото и икономиката

Кои са знанията и уменията, които образованието трябва да дава, за да подготви щастливи млади хора? Кое е образованието, което ще направи учениците уверени личности, които мислят критично и отговорни граждани, които ефективно участват в своите общности? Това са въпросите, на които ще даде отговори конференцията "Образование за бъдещето".

Акценти в програмата:
Новите изисквания към образованието – какво трябва да е то, за да подготви учениците за бъдещето.
Джон Майтън, математик от Университета на Торонто и създател на системата за обучение JUMP Math, ще говори за новите методи на преподаване и как математиката може да бъде достъпна за всеки ученик.
Яна Палоярви, директор "Международни връзки" в Министерство на образованието и културата на Финландия ще разкаже какво прави финландската образователна система една от най-успешните в света.
Изпълнителният директор на "Заедно в час" Евгения Пеева ще обърне внимание на важната роля на учителя за качествено образование за всяко дете.
От какви умения има нужда най-добре развиващата се индустрия - IT бизнесът, ще обясни съоснователят на Сирма Груп Холдинг Явор Джонев.
Добър пример за връзката между образованието и бизнеса ще разкаже Вера Петканчин от Джуниър Ачийвмънт България през примера на проекта "Зелено предприемачество за устойчиво развитие", разработен в партньорство с Джуниър Ачийвмънт Норвегия.

Конференцията ще бъде съпътствана от изложба на ученици на тема "Какво искат децата, за да се чувстват добре в училище". 

Кога и къде:
7 април, София Хотел Балкан

Аудитория:
Представители на бизнеса – мениджъри и HR експерти, представители на образователната система, представители на неправителствения сектор

Такса за участие: 30 лв. без ДДС

Краен срок за регистрация: 6 април

Следете още новини за събитието във Facebook