Програма

- A +

ПРОГРАМА

9.00 -9.15 ОТКРИВАНЕ

Любомир Василев, ръководител на проект "CAP for CAP" в "Икономедиа"
Боряна Генчева, главен редактор на сп. "Регал"
Юлия Григорова, експерт земеделие и развитие на селските райони (модератор на конференцията)

9.15-10.45 ПЪРВИ ПАНЕЛ – ПОЛИТИКИ И ИНСТРУМЕНТИ

9.15-9.45 Европейски анализи и политики за късите вериги на доставки на храни. Публични нагласи в Европа и България към местната храна.
Ивайло Попов, Eкологично сдружение "За земята"

9.45-10.15 Европейско финансиране за създаване на къси вериги на доставка и местни пазари
д-р инж. Мая Нинова, държавен експерт в дирекция "Развитие на селските райони", Министерство на земеделието и храните

10.15-10.45 Европейски опит в земеделието с общностно подпомагане като част от моделите за къси хранителни вериги
Борислав Сандов, Фондация за околна среда и земеделие

10.45-11.15 Кафе пауза

11.15-12.15 ВТОРИ ПАНЕЛ – ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ

11.15 -11.45 Надграждащият оперативен модел на "Хранкооп София"
Ралица Касимова, Николай Генов, "Хранкооп София"

11.45-12.00 Кисело мляко и сирене директно от фермата - възможно, модерно, печелившо
Стоилко Апостолов, Фондация "Биоселена"

12.00-12.15 Регулация на фермерските пазари
Мирослава Дикова, Българско дружество за защита на птиците


12.15-13.00 ТРЕТИ ПАНЕЛ – ОТ ФЕРМАТА ЗА БИЗНЕСА

12.15-12.30 Представяне на проекта From Garden to Business
Дирадж Саха, "Хранкооп София"

12.30-12.45 Доставки за ресторанти
Марин Петров, "Таткова градина", с. Торос, Луковит

12.45-13.00 Предизвикателства на работата с фермерски храни в ресторантския сектор
Валери Нешов, професионален готвач

13.00-14.00 Обяд

14.00-14.45 ЧЕТВЪРТИ ПАНЕЛ - ОНЛАЙН ПРОДАЖБИ НА ФЕРМЕРСКИ ХРАНИ

14.00-14.15 "Градинария " - уеб среща на производители и търговци на едро на плодове и зеленчуци
Мариана Милтенова, Национален съюз на градинарите в България

14.15-14.30 Да си купиш храна онлайн - защо трябва да (не) се страхуваме
Емил Вучков, Мирослава Цолова, "Моята Ферма" ООД

14.30-14.45 Заедно можем повече - популяризиране на фермерските храни с помощта на crowdsourcing
Роси Митова, изпълнителен директор и съосновател на farmhopping.com

14.45-15.15 Кафе пауза

15.15- 16.30 ДИСКУСИЯ Ползи от директните доставки на фермерските храни. Какво да се направи, за да работят късите вериги на доставки по-добре
Модератор:
Юлия Григорова, експерт земеделие и развитие на селските райони
Участници:
Албена Симеонова, Българска асоциация биопродукти
Десислава Димитрова, координатор на Slow Food за България
Мирослава Дикова, Българско дружество за защита на птиците
Магърдич Хулиян
, Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели
Николай Генов, "Хранкооп София"