С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Какво е онлайн панел за изследвания?

Смисълът на онлайн панела е да имаме демографски характеристики и координати на наши читатели, които да можем да поканим за участие в проучвания. Така ще можем да структурираме извадките по начин, който ги прави представителни за аудиторията.
Как да се регистрирам за панела?

За да участвате в панела, направете регистрация в който и да е от сайтовете на "Икономедиа". В профила си отбележете, че желаете да участвате в проучвания на компанията.
Кой ще има достъп до данните ми?

Анонимността ви е гарантирана. Отговорите, които предоставите, ще бъдат използвани само в обобщен вид за целите на чстатистическия анализ и няма да бъдат достъпни в интернет.
На какви въпроси ще трябва да отговарям?

Ще Ви каним само в изследвания, които са адекватни на профила ви. Това означава, че няма да ви търсим с въпроси за издания, които не четете.
Здравейте!

Това е страницата, на която искаме да обясним мисията на онлайн панела за изследвания на "Икономедиа". Тук ще прочетете и някои основни положения, свързани с него, както и инструкциите за това как да се регистрирате. Самата регистрация отнема само две-три минути.

Създаваме панела на "Икономедиа", като начин да познаваме по-добре вас – читателите ни. Винаги сме считали, че аудиторията, до която достигаме е най-ценното нещо в работата ни. Затова открай време инвестираме в проучвания – за да знаем кои са хората, за които пишем, какво мислят за изданията ни и какво още очакват. Само така можем да усъвършенстваме продуктите си, защото това е нещото, към което непрекъснато се стремим. Това е важно и за да можем да продаваме реклама в изданията си, защото така издържаме бизнеса си. А добрите медии са труден бизнес, но пък ние винаги сме вярвали, че си струва.

Някои основни положения, на които искаме да ви обърнем внимание

[email protected]

    Вашата анонимност е гарантирана и отговорите, които ще давате ще бъдат използвани само в обобщен вид и за целите на статистическия анализ. Това важи за всички изследвания, в които ще ви поканим да участвате.За дизайн и провеждане на изследванията използваме Lime Survey – свободен софтуер с отворен код. Той е инсталиран на сървър в "Икономедиа", което значи, че отговорите ви се съхраняват при нас, а не някъде в интернет.За всяко попълнено изследване ще получавате или предварително посочена, предметна награда, или определен брой точки. Срещу натрупаните по сметката ви точки, в последствие ще можете да избирате определени подаръци*.В случаите, когато ви изпращаме награда по куриер, имаме нужда от вашите координати за целите на доставката. Това по никакъв начин не нарушава анонимността на отговорите ви. Самите автори на софтуера Lime Survey са се погрижили да отделят e-mail-ите на участниците от отговорите им, за да избегнат всяко възможно зложелателство.Избирайки да участвате в онлайн панела за изследвания на "Икономедиа", вие се съгласявате с общите условия на панела. Връзка към тях можете да намерите в края на тази статия.Винаги можете да се свържете с нас на за всякакви възникнали въпроси и да разчитате, че ще ви отговорим.


Как да се регистрирате за участие в панела

    Регистрирайте се в системата за единна регистрация на "Икономедиа". Това можете да направите на всеки от сайтовете ни, като менюто за регистрация можете да откриете в най-горния десен ъгъл. Не забравяйте да кликнете върху полето "Искам да участвам в проучвания на "Икономедиа", в края на регистрацията.Тази регистрация ви дава и допълнителни бонуси, като например достъп до архивите на "Дневник" и "Капитал" съответно от 2001 и 1997 г. насам. Останалите предимства на регистрацията можете да откриете в секцията "Защо да се регистрирам".Уточнете дали сте абонат на някое от печатните издания или пък сте читател на някое, но не сте абониран. Разбира се, възможно е да сте абониран за едно и в същото време да купувате друго издание, поради което сме предвидили и двете опции.Ако вече сте регистриран в системата за единна регистрация на "Икономедиа", но има промяна в статуса ви, моля влезте в профила си и направете необходимите промени (напр. възможно е да сте минали на по-високо ниво в служебната йерархия, да сте вече с по-високо образование и др.).


Това е. Вашите данни остават строго конфиденциални и ние ще ги използваме, за да ви каним само в изследвания, които са адекватни на профила ви. Това означава, че няма да ви търсим с въпроси за издания, които не четете. Нито ще ви питаме какво мислите за боклука в София, ако живеете в друг град или други подобни.

Поканите за участие в изследвания ще получавате само по e-mail. Ако не желаете да се включите, можете да ни изпратите писмо или пък просто да не попълните въпросника на изследването. Ако решите да се отпишете от участие в панела, достатъчно е да отидете в профила си (в който и да е от сайтовете ни) и да махнете отметката от полето "Искам да участвам в проучвания на "Икономедиа".

Общите условия за участие в панела на "Икономедиа" можете да прочетете тук.*Системата с точкуване на изследванията ще бъде въведена след началото на октомври 2010 г. За всички изследвания, проведени преди въвеждането на системата ще даваме предметни награди.