С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Капитал

Вестник "Капитал" е водещото българско бизнес издание за хората, които взимат решения. Най-влиятелният икономически седмичник в България с анализи, прогнози, коментари, разследвания.

"Капитал" информира, свързва и вдъхновява активните хора в България, така че да вземат решения с увереност, че разбират ситуацията и не пропускат нищо важно.

Мисията ни е да информираме задълбочено и обективно, да даваме грамотно обяснение на събитията, които променят средата. Гледаме напред и даваме реалистични прогнози, базирани на факти и логика.

С редакционната си позиция "Капитал" подкрепя свободата на личния избор и предприемачеството. Оценките ни се базират на това дали една политика, решение или постъпка е в полза на среда, която дава равен шанс за успех.

"Капитал" е медията на инициативните, мислещи и независими хора в България
, които се стремят да създават стойност за себе си и за околните.

Журналистите на "Капитал" поддържат високи професионални стандарти, спазват етичния кодекс на българските медии и се вълнуват от темите, по които пишат. Анализът и проверката на фактите, както и задълбоченото представяне на информацията, са в основата на работата на екипа. А ценностите, които се разпознават от всички в медията, са обективност, критично мислене, висок професионализъм, почтенност и толерантност.

Под марката "Капитал" излизат няколко продукта, всеки с различна добавена стойност. Сайтът capital.bg е за бързи бизнес новини и най­-важните теми от деня, представени в контекст. Седмичникът "Капитал" прави селекция на значимите събития в политиката, икономиката, бизнеса и дава разбиране за пълната картина с ексклузивно разработени теми и журналистически разследвания.|

"Капитал" има мобилна версия на сайта, приложения за iPhone и смарт телефони с платформа Android, както и версии за iPad и електронния четец Kindle.

"Капитал" е и платформа за бизнес събития и високопрофилни конференции като "Годишната среща на бизнеса с правителството", Digitalk и "Банките и бизнесът"

Месечната аудитория на "Капитал" е 550 000 души. "Капитал" излиза в 20 000 бройки, от които 6 000 са бизнес абонати. Сайтът на "Капитал" се посещава от 400 000 уникални браузъри месечно. 9% от тях четат през мобилни платформи.

ВЕСТНИК "КАПИТАЛ"

Вестник "Капитал" е най­-влиятелната бизнес медиа в България вече повече от 30 години. За това време той се превърна в еталон на сериозната и качествена журналистика. Разследвания на Капитал за злоупотреба с власт и корупция не веднъж са водили до корекции в системата.

Седмичникът "Капитал" се стреми да дава на читателите си задълбочен анализ на събитията, които оформят политическия и икономически ред в страната и света и точна прогноза какво следва. Във фокуса на вестника са обществените процеси и тенденции, които оставят по-­дълбок отпечатък върху живота на хората. Капитал търси решенията, които могат да доведат до системна промяна.

Издания, които излизат заедно със седмичния Капитал

Бизнес класации
Капитал 100
Гепард
Регал

Секторни издания
Здраве
Капитал авто
Имоти и инвестиции

CAPITAL.BG

CAPITAL.BG е най­-бързият източник за икономическа информация в системата от продукти под марката Капитал. Сайтът предлага бърза реакция по най-­важните новини от деня с добавен контекст, анализ и позиция от журналистите на Капитал. Capital.bg разработва и ексклузивни теми, подкрепени с мултимедийно съдържание ­ интерактивни инфографики, фотогалерии, видео истории. Сайтът среща идеите и гледните точки на обществени лидери на мнение по актуални теми.

В добавка към това Capital.bg публикува и пълното съдържание на седмичното издание и приложението за свободното време Капитал Light. Нещо повече, осигурява достъп на платените абонати до архива на Капитал, в който са събрани най-­значимите събития, лица и факти от политическия и икономически живот през последните 30 години.

LIGHT

LIGHT е приложението за свободно време на Капитал. То е част от седмичника и представя качествена селекция на темите, тенденциите и събитията, които оформят съвременния начин на живот. LIGHT е най-актуалният и пълен гид на градския човек за кино, музика, книги, мода, изложби, заведения, актуални продукти и джаджи. LIGHT умее да разказва истории за интересни хора, за вълнуващи места и случки. През годините списанието успя да събере и развие най-добрите и талантливи автори в културния и развлекателен жанр в България.

В интернет LIGHT е част от сайта Capital.bg. Там всеки ден читателите откриват допълнително и актуално съдържание от екипа и имат достъп до най-пълния архив от ревюта на книги, ресторанти и филми на български език.