С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Издателите от българска страна Иво Прокопиев и Филип Харманджиев постигнаха споразумение за изкупуване на акциите на немската Verlagsgruppe Handelsblatt в "Икономедиа" АД. Досега Иво Прокопиев и Филип Харманджиев притежаваха 50% в общото дружество.

 

"Щастливи сме, че бяхме заедно с нашите отлични партньори по пътя на присъединяването на България към Европейския съюз. Сега установихме, че "Икономедиа" достигна фаза на развитие и пазарни позиции в България, които й позволяват да премине към следващо ниво на развитие в медийния бизнес. Ние ще продължим да ги подкрепяме, когато имат нужда", коментира Майкъл Столарц, който отговаря за инвестициите на Verlagsgruppe Handelsblatt.

 

"Работихме отлично с Handelsblatt през последните три години. Сега те приеха нашето предложение да изкупим обратно техните акции в "Икономедиа". На базата на опита и успехите през последните години, "Икономедиа" ще продължи стратегическия си растеж", коментира Иво Прокопиев.

 

Промяната в собствеността ще се отрази върху плановете за развитие на групата фирми "Икономедиа". След сделката, няма да има ограничение на областите в които "Икономедиа" инвестира, включително и в електронни медии и външна реклама. Основен приоритет остават интернет проектите.

Най-голямата инвестиция, която компанията ще направи през 2008 г. ще е в изграждане на собствена печатница.

"Икономедиа" обмисля възможността да стане публична компания.

 

Сделката ще бъде факт след одобрение на регулаторните органи.

 

Генерален директор на фирмата остава Бисер Боев.

 

За "Икономедиа"

"Икономедиа" АД е създадена в началото на 2005г. със собственици Агенция за инвестиционна информация (АИИ) и Verlagsgruppe Handelsblatt (по 50%). Преди това двете компании имаха 3 годишно сътрудничество за обмен на информация и know-how. В момента "Икономедиа" е най-голямата група за бизнес медии в България и

втората по големина издателска компания (след ВАЦ).

В портфолиото на

компанията влизат най-влиятелните бизнес вестници – всекидневника "Дневник" и седмичника "Капитал", както и професионалните списания HoReMag, MD, Регал. Заедно с АСИ ООД, Икономедиа издава седмичника за строителната индустрия – "Строителство Градът", както и списанията за бизнеса с недвижими имоти "Индекс Имоти" и "Индекс Луксозни Имоти".

Чрез "Юкономикс", Икономедиа издава списанията за ютилити

бизнеса "Ютилитис", "Фасилитис" и "Maintenance Review".

В портфолиото й са лицензните списания Foreign Policy (FP), Business Spotlight и

Gentleman, както и списанията за стил на живот - Бакхус и Меню.

"Икономедиа" притежава ICT Media, чрез която издава марките на

американската компания IDG - най- големият международен издател в

областа на информационните и компютърни технологи. Това са 

вестник Computerworld, списаният PC World, CIO, Digital World и

Network World.

Последното придобиване на фирмата е покупката на 60% от "София Ехо Медиа",

чрез което разширява аудиторията си към чужденците, пребиваващи в България чрез вестник Sofia Echo и списание Property Wise и към тези, които имат интерес към страната чрез онлайн изданията им.

"Икономедиа" развива успешно над 20 онлайн проекта. Сред другите дейности на компанията са бизнес-ту-бизнес събития и книгоиздаване.


Бюлетин събития

Бюлетин за събитията на Икономедиа:

Абонамент